Hopp til innhold

Serier

Gründerne

Hva skal til for å bli en gründer? NRK-serien Gründerne ser nærmere på hva som er en god idé, og hva som skal til for å lykkes som gründer. Programleder Christian Strand jakter også på sin egen gründeridé.
Christian Strand, NRK-programleder, som prisutdeler på Gullruten 2021. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

I den første episoden av Gründerne utforsker programlederen Christian Strand hva som er en god idé, og om han selv kan komme på sin egen forretningsidé. Han besøker også NM for ungdomsbedrifter. Videre møter vi både gründeren bak læringsspillet Kahoot og gründerbedriften Grippx, som utvikler et verktøy til storvilt-jakt.

En nøkkel til å lykkes som gründer er å kjenne markedet sitt. I episoden nedenfor møter vi Espen Kopperud, som er gründeren bak brillemerket Frank Walton. Med brillemerket Frank Walton ønsker han å utfordre det norske brillemarkedet. Vi møter også kvinnene bak et billeoppdrett-firma, som får hjelp av en kokk til å teste ut ulike matretter med biller. Samtidig fortsetter Christian å teste ut gründerideen sin.

Det er hardt arbeid å satse som gründer. Christian tester ut prototyper til gründerprosjektet sitt. Vi møter også personene bak det som tidligere var den norske strømmetjenesten Vidflow. Vi følger dem i oppstartsfasen, da de trengte penger og jobbet med å hente inn kapital via folkefinansiering.

Drømmen for gründere er å gjøre suksess med forretningsideen sin. I den siste episoden prøver Christian å selge gründerproduktet sitt inn for investorer på Oslo Innovation Week. Apple-gründer Steve Wozniak gir også sin dom over programlederens idé. I tillegg møter vi skaperne av klesmerket Onepiece.

CC BY-SASkrevet av Elisabeth Thoresen Olseng.
Sist faglig oppdatert 03.06.2021

Læringsressurser

Bærekraftig innovasjon