Lokale, norske og nordiske råvarer
I denne oppgaven skal du sette deg inn i temaet norske og internasjonale råvarer. Du skal finne ut hvilke råvarer som lages/dyrkes i Norge, hvilke vi importerer, og når de ulike råvarene har best kvalitet (er i sesong).
Hvilke norske råvarer brukes mest på din skole og hos skolens samarbeidsbedrifter?
Hvilke typer frukt og grønnsaker kan dyrkes i Norge, og når er det sesong for dette?
Finn ut hvilke lokale råvarer som produseres i ditt nærmiljø.
Hvilke importerte råvarer brukes mest på din skole og hos skolens samarbeidsbedrifter?
Svarene skal presenteres i Word, PowerPoint eller lignende. Ta gjerne med bilder for å gjøre presentasjonen spennende.
Lag en meny som baserer seg på norske og lokale råvarer. Menyen skal inneholde hovedråvare, tre grønnsaksgarnityrer, saus og metningsgarnityr. Det skal også være drikkeforslag til menyen.
Lag en meny som baserer seg på internasjonale og importerte råvarer. Menyen skal inneholde hovedråvare, tre grønnsaksgarnityrer, saus og metningsgarnityr. Det skal også være drikkeforslag til menyen.
Velg én av menyene fra oppgave 2. Læreren bestemmer om du skal jobbe alene eller i gruppe med andre.
Planlegg og gjennomfør produksjon av den valgte menyen.
Dekk bord, skriv kuvertmeny, og server menyen til gruppa di eller til andre gjester.