Fordyp dere i skalldyr og skjell!
Jobb sammen to og to. Hvert par får et av følgende skalldyr eller skjell som dere skal fordype dere i og presentere for resten av klassen:
taskekrabbe
reker
hummer
sjøkreps
kamskjell
blåskjell
østers
Aktuelle tema dere kan skrive om, er
sesong og fangst, eventuelt oppdrett
næringsinnhold
kvalitetskriterier
hvordan den skal oppbevares
bruksområder/kjente retter eller serveringsmåter
mengdeberegning
Finn også oppskrift på en klassisk rett dere har lyst til å lage på kjøkkenet.
Skriv en bestillingsliste på retten dere skal lage, og en arbeidsplan.
Dekk et fint bord som kan passe til anledningen.
Produser skalldyrretten deres på kjøkkenet, og server på en stor buffé sammen med de andre elevenes retter.
Smak på hverandres retter. Hvilken ble din favoritt?
Guoskevaš sisdoallu
Når du skal lage mat til flere, kan det være greit å vite hvor mye du skal beregne per person av hver enkelt råvare.
Norske skalldyr er i særklasse og egner seg godt på et skalldyrbord med passende tilbehør.