Marengs
Ingredienser
2 dl eggehvite
390 g melis
Framgangsmåte
Pisk opp eggehviten til hvitt og høyt skum.
Tilsett melisen litt og litt under pisking på mellomhastighet.
Når all melisen er i bollen, setter du opp hastigheten til nesten den høyeste og pisker marengsen til den har tykk og skinnende konsistens. Pisk i ca. 5 minutter med denne mengden.
Fransk marengs er supert å bruke til for eksempel pikekyss og marengspynt. Da sprøyter du den ut på en silikonmatte og steker den på cirka 80 grader i cirka 6 til 7 timer.
Ingredienser
2 dl eggehvite
400 g sukker
Framgangsmåte
Ha eggehviten oppi en piskebolle, og sett den på 3/4 hastighet.
Ha sukkeret i ei liten gryte. Dekk sukkeret akkurat med vann, og sett gryta på plata med nesten full varme. Sukkeret skal kokes til det holder ca. 120 grader. Bruk gjerne et sukkertermometer til å måle temperaturen med.
Når sukkeret er varmt nok, skrur du ned til halv hastigheten, så heller du sukkeret i eggehviten under pisking. Prøv å helle mellom kanten på bollen og piskeriset for å unngå å få sukkertråder i marengsen.
Skru så opp hastigheten til ca. 3/4, og pisk til marengsen er tykk og skinnende og du kjenner at bollen ikke er varm utenpå.
Italiensk marengs er ypperlig til toppingen på en sitron- eller pasjonsfruktterte eller til omelette norvégienne. Den kan brennes av med en gassbrenner. Italiensk marengs kan også brukes i bærmousse.