Produkter av rørt masse
Vi starter med å røre smør og sukker til en lett hvit masse. Deretter tilsetter vi egg litt etter litt, før vi tilsetter siktet mel og bakepulver. Vi kan også tilsette eventuell smak. Vi kan bruke massen til både formkaker og muffins.
Del klassen inn i grupper som lager hvert sitt produkt av rørt masse.
Bruk denne grunnoppskriften:
250 gram romtemperert smør
250 gram sukker
250 gram egg
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Framgangsmåte
Rør smør og sukker til en hvit og luftig masse i cirka 15 minutter. Skrap massen ned fra kanten av bollen av og til.
Tilsett egg litt etter litt. Pass på at eggene er blandet inn i massen før du tilsetter mer egg.
Rør forsiktig inn hvetemel, bakepulver og eventuell smak. Ha massen i en ønsket form. Husk at massen øker i volum i ovnen, så ikke fyll massen helt til kanten av formen du bruker. Stek til massen er gjennomstekt. Sjekk gjerne om kaka er ferdigstekt ved å stikke en pinne i midten.
Gruppe 1. Muffins
Bruk grunnoppskriften og lag muffins med valgfri smak.
Gruppe 2. Formkake i brødform
Bruk grunnoppskriften og lag en formkake med valgfri smak.
Gruppe 3. Skuffkake i langform
Bruk grunnoppskriften og lag en langpannekake med valgfri smak.
Alle gruppene presenterer produktet sitt for de andre, og alle smaker på hverandres produkter.
Kår det beste produktet av rørt masse basert på
smak
konsistens
saftighet