Råmasser
Mandler
Det kan brukes både skåldede og uskåldede mandler i en råmasse. Det er mulig å få kjøpt ferdig skåldede og malte mandler. Hvor stor andel mandler det er i produktet, påvirker konsistens og smak.
Søtstoff
Melis er det mest brukte søtstoffet i en råmasse. Flytende glukose og sukker kan også brukes.
Eggehvite
I produksjon på et kjøkken blir ofte eggehviter til overs. Bruk av eggehviter til produksjon av en råmasse er derfor en fin måte å bruke opp rester på. Eggehviten kan også ha vært fryst før den brukes i en råmasse.
Smakstilsetning
I tradisjonelle råmasser som marsipan og kransekake er det mandel og sukker som er det framtredende i smaksbildet. I makroner brukes smakstilsetninger som sitron, sjokolade og kaffe.
Ferdige produkter
De fleste kjøkken bestiller i dag ferdige kransekakemasser og marsipan. Marsipan finnes i mange forskjellige farger.
Makroner er ikke en tradisjonell råmasse, men lages av de samme ingrediensene som kransekaker og marsipan. Makroner kan lages med litt hvetemel i smeten, men også glutenfri, med bare mandelmel.