Njuike sisdollui
Filmmat ja filbmaoasážat

Formkaker

Formkaker skal være saftige og gode, og de finnes i mange varianter.

Formkaker lages av en rørt masse. Rørte masser består av sukker, margarin, egg, bakepulver, væske og eventuelle smaksstoffer. Når vi skal lage rørte masser, bruker vi k-spaden på maskinen.

Fremgangsmåte:

  • Rør margarin og sukker hvitt.
  • Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
  • Tilsett mel og bakepulver litt etter litt.
  • Tilsett væske litt etter litt.
  • Bland inn smakstilsetninger.
  • Hell i ei smurt form og stek kaken.
  • Ha på eventuell glasur.

Varianter av formkaker

Variant

Smaksettes med

Sitronkake

sitronsaft og revet skall fra sitron

Appelsinkake

appelsinsaft og revet skall fra appelsin

Marmorkake

kakao, vaniljesukker, sukker og melk som tilsettes i 1/3 av røren. Halvparten av den lyse røren legges i en brødform, legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.

Fruktkake

fruktsaft og små biter av tørket frukt

Video

Denne videoen viser hvordan vi lager en sitronkake av rørt masse.

Video: Mintra AS / NDLA / CC BY-SA 4.0
CC BY-SA 4.0Dán lea/leat čállán Jannike Gausdal.
Maŋemusat ođastuvvon 2020-10-19