Filmmat ja filbmaoasážat
Formkaker
Formkaker skal være saftige og gode, og de finnes i mange varianter.
Formkaker lages av en rørt masse. Rørte masser består av sukker, margarin, egg, bakepulver, væske og eventuelle smaksstoffer. Når vi skal lage rørte masser, bruker vi k-spaden på maskinen.
Fremgangsmåte:
- Rør margarin og sukker hvitt.
- Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
- Tilsett mel og bakepulver litt etter litt.
- Tilsett væske litt etter litt.
- Bland inn smakstilsetninger.
- Hell i ei smurt form og stek kaken.
- Ha på eventuell glasur.
Variant | Smaksettes med |
---|---|
Sitronkake | sitronsaft og revet skall fra sitron |
Appelsinkake | appelsinsaft og revet skall fra appelsin |
Marmorkake | kakao, vaniljesukker, sukker og melk som tilsettes i 1/3 av røren. Halvparten av den lyse røren legges i en brødform, legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren. |
Fruktkake | fruktsaft og små biter av tørket frukt |
Denne videoen viser hvordan vi lager en sitronkake av rørt masse.