Filmmat ja filbmaoasážat
Dessertsupper
Dessertsupper er enkle desserter med lange tradisjoner. De er nok ikke like mye brukt i dag som de var tidligere, men serveres gjerne som dessert på ulike institusjoner.
Framgangsmåte
- Ha bær eller frukt, vann, sukker, eventuelle smaksstoffer og saft i en kjele.
- Kok til bærene eller frukten har blitt mør.
- Jevn suppa med potetmelsjevning til ønsket tykkelse.
- Server suppa varm, lunken eller kald, gjerne med litt is, en kremklatt, crème fraîche eller lignende.
Her kan du bruke havregryn, semulegryn, byggryn eller sagogryn.
Framgangsmåte
- Ha gryn, vann, sukker, salt og eventuelt saft og rosiner i en kjele.
- Kok suppa til grynene er myke.
- Ha melk, salt og sukker i en kjele og kok opp.
- Ha i makaroni eller risengryn.
- La det småkoke til makaronien eller risengryna er myke.
I denne videoen viser kokkene framgangsmåten ved et utvalg av dessertsupper.