Tilberedningsmetoder av desserter: temaoppgave
Målet med denne oppgaven er at du skal vise at du kan benytte forskjellig tilberedningsmetoder for desserter.
Klassen deles inn i grupper på tre eller fire elever. Den teoretiske oppgaven løses som en kombinert skoleoppgave og hjemmearbeid. Den praktiske oppgaven løses på skolen.
Teoretisk oppgave
Dere skal sette opp et forslag til en ny dessertmeny for Ternen restaurant i Kristiansand. Kjøkkensjefen ønsker seks forskjellige desserter som passer i julesesongen.
Han påpeker at han ønsker variasjon mellom varme og kalde desserter.
Det må følge med oppskrift til alle forslagene. Denne leveres inn til avtalt tid for veiledning og tilbakemelding.
Beregning av mengde: fire personer.
Praktisk oppgave
Gruppene lager to av dessertene fra den teoretiske delen. Hver dessert skal beregnes til fire personer.
Etter avtale med læreren skal alle desserter serveres til prøvesmaking. Som oppsummering av undervisningsøkten skal hver gruppe forklare framgangsmåten for sine desserter for resten av klassen.
Tidspunkt for servering avtales med læreren.
Vurdering
Oppgaven blir vurdert etter
- smak og konsistens på dessertene
- helhetlig inntrykk av dessertforslagene
- variasjon i smak, farge og tilberedningsmetoder