Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Vinlære

Etter å ha lest om vin skal du vite en del om det. Her kan du teste kunnskapene dine.
Bilde av en vinflaske som dekanteres ved at vinen helles forsiktig over i en karaffel. Foto.

Spørsmål om vin

  1. Hva er vin?

  2. Hvorfor skal du som elev på kokk- og servitørfag lære om vin?

  3. Vi bruker tre deler av druen til vinproduksjon: skallet, kjøttet og steinen. Hva gjør de ulike delene i vinproduksjon?

  4. Hva er garvestoff/tanniner?

  5. Hvor lenge har det vært vinproduksjon?

  6. Hvor på jordkloden kan det dyrkes vin?

  7. Hvorfor er det viktig å beskjære vinranken?

  8. Hva betyr vinifikasjon?

  9. Når er vinhøsten på den nordlige halvkule?

  10. Hvordan produseres rødvin?

  11. Hvordan produseres hvitvin?

  12. Hvordan produseres musserende vin?

Vinranker. Riesling. Foto.
CC BY-SADán lea/leat čállán Hege Amdahl, Einar Martin Kålen ja Jannike Gausdal.
Maŋemusat ođastuvvon 06/02/2021

Oahppanresurssat

Vin