Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Serveringsteknikk

Det finnes flere måter å servere en gjest på. En korrekt servering krever god kunnskap, teknikk og forberedelse. Mise en place betyr at du har alt på rett plass når du trenger det.
Servitør legger mat på gjestens tallerken. Foto.

Teoretisk oppgave

  1. Hva er fransk servering, og hvilken mise en place trengs?

  2. Hva er engelsk servering, og hvilken mise en place trengs?

  3. Hva er amerikansk servering, og hvilken mise en place trengs?

  4. Hva er russisk servering, og hvilken mise en place trengs?

  5. Hvilken side serverer man fra i de ulike serveringsteknikkene?

Praktisk oppgave

  1. Du skal dekke opp et bord til fire gjester der menyen består av suppe, fisk hovedrett, hvilerett, kjøtt hovedrett og dessert. Husk også drikke til maten.

  2. Suppen skal serveres amerikansk, hovedrett fisk serveres engelsk, hvilerett serveres amerikansk, hovedrett kjøtt serveres fransk, og desserten skal flamberes. Lag en arbeidsplan over hvordan du må dekke, og hva slags mise en place du må klargjøre.

  3. Du skal legge på duk og dekorere bordet etter eget ønske. Husk riktig rekkefølge i arbeidet.

Guoskevaš sisdoallu

CC BY-SADán lea/leat čállán Hege Resell Amdahl.
Maŋemusat ođastuvvon 06/15/2022

Oahppanresurssat

Servering