Kjøreplan
For at arrangementet skal bli en suksess, er det viktig å ha en godt planlagt kjøreplan. Sørg for at alle på kjøkkenet og i serveringen har lest grundig gjennom kjøreplanen på forhånd.
I et bryllup er det ofte taler og andre ting som skjer underveis i måltidet. Når det er satt opp en tidsplan på dette, unngår vi misforståelser, og vi sikrer kvaliteten på mat og servering.
Når noen av gjestene taler, skal ikke servitørene gjøre noe i lokalet, for det ville ha virket svært forstyrrende både for den som taler og gjestene. Det er også en god idé å legge de fleste talene til etter hovedretten. Noen taler blir lengre enn beregnet, og da er det bedre at hovedretten er servert, slik at ikke den blir ødelagt.
Her er et eksempel på en kjøreplan fra et bryllup:
Tid | Hendelse | Diverse |
---|---|---|
15.00 | Gjestene ankommer, servering av aperitiff i foajeen | |
15.20 | Tenne lys | |
15.25 | Sette ut vannmugger | |
15.30 | Gjestene setter seg til bords | |
15.35 | Skjenke hvitvin og alkoholfritt | |
15.45 | Toastmasteren ønsker velkommen til bords | |
15.50 | Presentere menyen | |
15.55 | Sette ut brød og smør | |
16.00 | Servere forretten, amerikansk servering | To med skalldyrallergi |
16.20 | Rydde forrett, hvitvinsglass, brød og smør | |
16.30 | Skjenke hvitvin 2 og alkoholfritt, fylle på vannmugger | |
16.40 | Servere hovedrett fisk, amerikansk servering | |
17.10 | Rydde hovedrett fisk og hvitvinsglass | |
17.15 | Tale, ca. 15 minutter | |
17.30 | Skjenke rødvin og alkoholfritt, fylle på vannmugger | |
17.40 | Servere hovedrett kjøtt, amerikansk servering | Tre godt stekt |
18.10 | Rydde hovedrett, kuvertasjett, salt og pepper, etterskjenke vin | |
18.15 | Diverse taler, ca. 45 minutter | Kan komme uventede taler |
19.00 | Rydde rødvinsglass, skjenke dessertvin og alkoholfritt | |
19.10 | Servere dessert, amerikansk servering | |
19.30 | Takk-for-maten-tale | |
19.35 | Kaffe og avec i salongen, rydde dessert når gjestene har reist seg for å drikke kaffe |