Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Lær dere kostrådene!

Kostrådene er viktig å lære, men det er også viktig å følge dem. Etter å ha jobbet med denne oppgaven vil dere kunne ett av rådene ekstra godt, og følger dere med når de andre framfører, vil dere nok lære enda flere.
Kikerter, grønn salat, agurk og dressing i en glassbolle. Foto.

Informasjon om oppgaven

Oppgaven tar to–tre skoletimer.

Dere skal lære dere ett kostråd godt og framføre det på en valgfri måte til medelevene deres.

Gjennomføring

Det er totalt sju kostråd. Fordel disse rådene på alle elevene i klassen. Bruk tabellen nedenfor. Dere kan velge om dere vil jobbe alene eller i par.

  • Første time: Lag en presentasjon om kostrådet og informasjon om hvordan rådet kan følges. Dere kan selv velge presentasjonsform, for eksempel PowerPoint-presentasjon, film eller rollespill.

  • Andre og eventuelt tredje time: Presentasjon for medelever.

Oversikt over kostrådene og fordeling av elever

Kostråd

Navn på elever

Ha et variert kosthold, velg mest mat fra planteriket og spis med glede.
Frukt, bær eller grønnsaker bør være en del av alle måltider.
La grovt brød eller andre fullkornsprodukter være en del av flere måltider hver dag.
Velg oftere fisk og sjømat, bønner og linser enn rødt kjøtt. Spis minst mulig bearbeidet kjøtt.
Ha et daglig inntak av melk og meieriprodukter. Velg produkter med mindre fett.
Godteri, snacks og søte bakervarer bør begrenses.
Drikk vann!
CC BY-SADán lea/leat čállán Unni Kulhuset Granheim ja Jannike Gausdal.
Maŋemusat ođastuvvon 09/01/2024

Oahppanresurssat

Mat som grunnleggende behov