Pynting av peparkaker
Du treng
ferdig steikte peparkaker. Tips: Om du penslar peparkakene med eggekvite før steiking, blir dei ekstra blanke. Du kan òg dekorere med mandlar som du set i ein blomsterformasjon på peparkakene før steiking.
melis (mengda kjem an på kor mange peparkaker du skal dekorere)
eggekvitar
sprøytepose eller papirkremmarhus
Slik lagar du melisglasuren
Sikt melis med ei mjølsikt.
Ha melisen opp i kjøkkenmaskina.
Bruk K-kroken og set på maskina på cirka 1/3 fart. Spe med eggekvite mens maskina går.
La ho gå i cirka 5–10 minutt, og juster med eggekvite undervegs.
Prøvesprøyt litt før du tek alt i ein pose. Juster om nødvendig med meir eggekvite.
Slik dekorerer du
Lag ein plan før du startar dekoreringa. Om du lagar store peparkakehjarte, er det fint med ein bord langs kanten og kanskje ei hyggeleg skrift.
Klipp eit passe stort hol i posen med melisglasur. Pass på at holet er perfekt klipt, rett over.
Prøvesprøyt alltid litt på bordet før du sprøyter på peparkaka.
Bruk ein bord eller ei anna dekorering som du liker.