Tilpassa kost – allergiar
Meny
Krema jordskokksuppe, bakt jordskokk, sprøsteikt bacon, urteolje, focaccia
*
Bresert svineknoke, omnsbakte rotgrønsaker, sylta raudlauk, blomkålpuré, bearnés-saus, Anna-poteter
*
Sjokoladefondant, vaniljeis, marinerte jordbær, røsta peanøtter
Merk menyen med dei allergena produkta inneheld.
Ein av gjestane har mjølkeallergi og kveiteallergi. Kva endringar vil du gjere for denne gjesten?
Nokre av gjestane er muslimar, og éin av gjestane har peanøttallergi. Kva endringar vil du gjere for dei?
Du skal lage denne menyen til eit selskap der alle dei nemnde tilpassingane må vere med. Korleis vil du løyse dette når de skal lage og servere mat til selskapet?
Får dei som treng tilpassingar, eigen meny?
Endrar du menyen til alle?
Får dei med tilpassingar eigne servitørar, eller løyser de dette undervegs?
Korleis kvalitetssikrar du at dei med tilpassingar får riktig meny?
Vel drikke til alle dei tre rettane, og inkluder tilpassingane.