Hopp til innhold

Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)

Servering og drikkevarer

Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer. Det er viktig at gjesten får en god harmoni i måltidet, og en god totalopplevelse av oppdekking, servering og service. Drikken må ikke overdøve maten, og heller ikke omvendt.

Drikkevarer

Drikke nytes enten alene eller sammen med mat. Det finnes utallige typer drikke, som er knyttet til forskjellige kulturer, områder og land. Varm drikke, kald drikke, temperert drikke – forskjellene er mange. I dette emnet tar vi for oss likhetene og forskjellene mellom de ulike typene drikkevarer.

Alkoholfri drikke

På alle plasser og arrangementer hvor det selges alkohol skal gjesten alltid ha tilbud om alkoholfrie alternativer. Det finnes i dag et bredt utvalg av alkoholfrie drikker på markedet. Mange småskalaprodusenter i Norge, selger gode produkter som er laget på lokale råvarer.

Læringsressurser

Alkoholfri drikke