Hopp til innhold
Oppgave

Tilbered fisk!

Fisk er en fantastisk råvare som kan tilberedes på mange forskjellige måter. I denne oppgaven skal dere se på ulike teknikker og velge ut en som dere lager sammen i grupper.

Velg enten filet av torsk/hyse eller laks før du løser oppgaven.

Del 1. Tilberedningsteknikker

Nevn tre forskjellige tilberedningsteknikker som egner seg til fisken du har valgt, og forklar hvordan du vil gå fram for å få best mulig kvalitet på det ferdige produktet.

Del 2. Farseprodukt

Tenk deg at du skal lage et farseprodukt av din fisk. Hvilket produkt vil du lage, og hvordan går du fram? Forklar framgangsmåten.

Del 3. Lunsjmeny

Sett opp en lunsjmeny med en av tilberedningsteknikkene du valgte i del 1 eller 2. Du skal også ha med to , metningsgarnityr og saus.

Del 4. Planlegg

Gå sammen i grupper på fire personer. Se på hverandres menyer fra del 3, og velg en av menyene som dere har lyst til å lage. Lag råvareliste og produksjonsplan for denne menyen. Maten skal serveres til alle i klassen.

Del 5. Lag retten

Tilbered, server og presenter retten dere valgte i del 4, til hele klassen.

CC BY-SA 4.0Skrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 02.11.2022