Kinesisk hvitløk - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Fagartikkel

Kinesisk hvitløk

Kinesisk hvitløk har ikke fedd som vanlig hvitløk. Løken består av et eneste rundt "fedd". Den kalles også hodehvitløk eller enkløftet hvitløk (headgarlic eller one cloved garlic på engelsk).

Smak og bruksområde er det samme som for vanlig hvitløk, men for dem som bruker mye hvitløk, er det selvsagt godt å slippe å rense så mange fedd. Skallet er hvitt med rosa eller lilla innslag. Ved lav temperatur (helst mellom 0 og 2 grader) og riktig fuktighet kan tørket kinesisk hvitløk lagres i flere måneder.

Med andre ord

Latin: Allium sativum 'Solo garlic'
Engelsk: Headgarlic, one cloved garlic
Tysk: Chinesischer Knoblauch
Fransk: Ail chinois

Rettighetshaver: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Sist faglig oppdatert 09.08.2024