NDLA

Handelsforholdene på 1700-tallet

I 1786 kom det 20 fuglebur til Bergen, 17 til Trondheim og seks til Kristiansand. De kom sammen med korn, tekstiler og farger, tauverk, god og dårlig brennevin, sitroner, hårpynt og votter, og mye, mye mer. Tilsvarende varer kom til alle de andre norske havnene på slutten av 1700-tallet.

Hva er et godt intervju?

Fredag 27. mars 2015 intervjuet Fredrik Skavlan lederen for Sverigedemokratene, Jimmie Åkesson. Intervjuet vakte stor debatt.

Visualisering

Når du skal videreutvikle din idé for produksjon, må du konkretisere den, gjøre den tilgjengelig og synlig....

Nye, varierte styrkeøvelser

NDLAs treningsplanlegger har enkle basisøvelser, men har nå også fått mange varianter som gjør øvelsene vanskeligere, tyngre eller utfordrer balansen. Prøv øvelser med medisinball, kettlebells eller fitnessball, eller gjør øvelser på ett bein!

Elever i friluft

I år er det Friluftslivets år (FÅ15), noe som markeres med en rekke utendørsaktiviteter i hele landet. Målet er å få flere til å delta i friluftslivet, og å fremme den gode effekten det har på folkehelsa. Ved noen videregående skoler står friluftsliv på timeplanen hvert år.

Genmodifisering

Mennesket har i mange tusen år drevet med avl og kunstig utvalg for å få fram bestemte egenskaper hos planter og dyr. Avlsarbeidet har gitt oss tallrike gode raser, men dette arbeidet tar mange generasjoner, og resultatene trenger ikke alltid å bli som forventet....

Kontakt oss