Skip to content

Subject Material

Line fikser maten: Fremtiden

I serien Line fikser maten utforsker Line Elvsåshagen miljøkonsekvensene av den moderne matproduksjonen i Norge. I denne episoden ser hun mot framtida. Hun prøver å finne ut hvordan vi kan gjøre matproduksjonen grønnere.

Refleksjonsspørsmål

  1. Hva tenker du om å spise insekter som proteinkilde i framtida? Er det en god løsning på utfordringa med å mette verdens økende befolkning?

  2. Hva tror du må til for at insekter skal bli sett på som noe innbydende på tallerkenen?

  3. Synes du dagligvarebransjen tar nok ansvar når det gjelder matsvinn og at forbrukerne ikke skal kjøpe mer enn de trenger?

  4. Er det forbrukerne eller bransjen som bestemmer hva vi skal spise? Har forbrukerne makt?

  5. Hvordan tror du nordmenns matvaner blir i framtida?

CC BY-SAWritten by: Therese Hansen Federl and Jannike Gausdal.
Last revised date 08/25/2022

Learning content

Bærekraftig mat