Skip to content

Tasks and Activites

Middagsrett med utvalgte råvarer

Sett sammen en middagsrett basert på et gitt utvalg av råvarer.
Fire russiske matretter: pannekaker, blinis, lapskaus og borsjtsj. Kollasj.

Hva du skal lære

Du skal lære å sette sammen en middagsrett som inneholder spesifikke råvarer.

Slik gjør du:

  1. Gå i gruppe med tre–fire andre.
  2. En eller to i gruppa skal fungere som gruppeleder(e), som har ansvaret for å koordinere arbeidet.
  3. Velg ett av punktene under som utgangspunkt, og lag en middagsrett med tilhørende drikke:
    1. en tradisjonell rett fra området
    2. en internasjonal rett
    3. en rett som inneholder minst ett fairtrade-produkt
    4. en rett som er laget av økologiske råvarer
    5. en rett som inneholder sesongvarer
  4. Dere skal presentere retten for klassen. Dere skal beskrive retten og begrunne valget av råvarer.
CC BY-SAWritten by: Einar Martin Kålen and Dina Gaupseth.
Last revised date 08/10/2020

Learning content

Bærekraftig mat