Hopp til innhold

Kredittfella

Det kan være fristende å kjøpe noe på avbetaling eller ved hjelp av kredittkort, men det kan raskt bli veldig dyrt. Flere unge havner i kredittfella og låner penger de ikke klarer å betale tilbake.
Fire tohundrelapper og en rekke kredittkort. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Har du noen gang brukt penger du ikke har, på ting du ikke trenger?

Mange unge i dag blir utsatt for et massivt kjøpepress. De er omgitt av reklame, og så snart de er over 18 år, får de også tilbud om kredittkort og ulike typer forbrukslån. Med noen få tastetrykk kan du få et SMS-lån på mange tusen kroner i løpet av noen få minutter.

De siste årene har det vært en økning i forbrukslån og bruken av kredittkort i Norge, og stadig flere unge opplever at de har problemer med å betale regninger. Det er derfor viktig å lære hva som skjer hvis du ikke betaler regninger, og hvordan du kan unngå å havne i kredittfella.

Flere av artiklene og oppgavene i dette emnet er tverrfaglige og kan brukes i mange ulike fag, mens andre kan egne seg spesielt godt i samfunnskunnskap, norsk, mediefag og matematikk.

Hvis du ønsker å jobbe mer med temaet personlig økonomi, kan artiklene og oppgavene i dette emnet også kombineres med artiklene og oppgavene i emnet Pengesmart – personlig økonomi.

CC BY-SASkrevet av Karl Henrik Aanesen.
Sist faglig oppdatert 29.08.2020