Fagartikkel
Varme desserter med frukt
Desserter av frukt kan tilberedes på mange måter. Her skal vi se på noen av de vanligste tilberedningsmetodene for varme desserter.
Bruk faste frukter som epler og pærer.
- Skrell frukten og ta ut kjernehuset.
- Fyll kjernehuset med for eksempel sukker og kanel.
- Stek frukten i en smurt form i ovnen med litt sukkerlake i bunnen.
- Frukten kan også bakes inn i butterdeig før den stekes i ovnen.
- Stek i cirka 10–20 minutter ved 200 °C.
- Skrell frukten, fjern kjernehus og del frukten i båter eller skiver.
- Kok en sukkerlake med eventuelle smaksstoffer.
- Posjer frukten i den varme sukkerlaken til frukten har blitt passe myk.
- Server lun eller avkjølt med saus eller is.
- Skrell frukten, fjern kjernehus og del i mindre biter.
- Varm en panne og stek frukten gyllen i smør.
- Ha på sukker og eventuelle smaksstoffer og smelt sukkeret slik at det blir lett karamellisert.
- Server lun eller avkjølt med saus eller is.
Fruktbeignet er frukt som dyppes i en frityrrøre og stekes i frityrfett. Vi bruker ofte frukt som eple, pære, ananas, banan og lignende til dette.
- Skrell frukten, kutt den i fine skiver eller biter og mariner eventuelt i likør.
- Tørk frukten godt før du dypper den i frityrrøre og steker den i nytt frityrfett ved 180 °C.
- Stek til den er gyllen, og legg den på porøst papir.
- Du kan også drysse med melis og glasere i salamander.
- Server med en dessertsaus eller is.
I denne videoen får du se hvordan du tilbereder posjert pære og fruktbeignet av ananas.