Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Tilberedningsmetoder av desserter: temaoppgave

Dette er en oppgave hvor du må bruke kunnskapene dine om forskjellige tilberedningsmetoder for desserter.
Porsjonspudding hvelvet i en hvit skål. Det er bærkompott rundt. Pyntet med mynteblader og physalis. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Målet med denne oppgaven er at du skal vise at du kan benytte forskjellig tilberedningsmetoder for desserter.

Informasjon om oppgavene

Klassen deles inn i grupper på tre eller fire elever. Den teoretiske oppgaven løses som en kombinert skoleoppgave og hjemmearbeid. Den praktiske oppgaven løses på skolen.

Teoretisk oppgave

Dere skal sette opp et forslag til en ny dessertmeny for Ternen restaurant i Kristiansand. Kjøkkensjefen ønsker seks forskjellige desserter som passer i julesesongen.

Han påpeker at han ønsker variasjon mellom varme og kalde desserter.

Det må følge med oppskrift til alle forslagene. Denne leveres inn til avtalt tid for veiledning og tilbakemelding.

Beregning av mengde: fire personer.

Praktisk oppgave

Gruppene lager to av dessertene fra den teoretiske delen. Hver dessert skal beregnes til fire personer.

Etter avtale med læreren skal alle desserter serveres til prøvesmaking. Som oppsummering av undervisningsøkten skal hver gruppe forklare framgangsmåten for sine desserter for resten av klassen.

Tidspunkt for servering avtales med læreren.

Vurdering

Oppgaven blir vurdert etter

  • smak og konsistens på dessertene
  • helhetlig inntrykk av dessertforslagene
  • variasjon i smak, farge og tilberedningsmetoder
CC BY-NC-SASkrevet av Stig Lieberg.
Sist faglig oppdatert 30.01.2024

Læringsressurser

Varme desserter