Hopp til innhold

Fagstoff

Saftsaus og coulis

Coulis er en tykk, silt saus av frukt eller bær. Den er enkel å lage og smaker friskt og godt. Saftsaus er en klassisk, enkel saus som er mye brukt til riskrem og semulepudding.
En rekke smale dessertglass står plassert på et bord. I hvert glass er det en lys pudding med rød bærsaus oppå. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Framgangsmåte saftsaus

  • Bland saft, vann og smak.
  • Kok opp blandinga.
  • Rør ut potetmel i litt kaldt vann.
  • Trekk kjelen av platen og tilsett jevninga i en tynn stråle under omrøring.
  • Sett sausen tilbake på platen for et raskt oppkok, sausen skal bare tykne.
  • Avkjøl sausen.

Framgangsmåte bærcoulis

  • Kok sukkerlake av vann og sukker.
  • Mos friske/halvfrosne bær i en hurtigmikser.
  • Spe mosen med sukkerlaken.
  • Juster smaken og sil sausen.

Video

I denne videoen får du se varianter av saftsaus og bærcoulis.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Dessertsauser