Ukemeny i institusjon Når du skal sette opp en meny til en institusjon, må du følge generelle menyregler, og du må følge råd fra Helsedirektoratet, som blant annet innbefatter kostrådene.
Vis kompetansemålHer kan du se et eksempel på en meny som kan serveres i institusjon, for eksempel et alders- og sykehjem:
Uke nr.:
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Lunsj-meny
Tomat-suppe Makaroni Brød Eple
Pai med ost og skinke Salat Jordbær
Tunfisk-salat Rund-stykker Smør Sjokoladebit
Karbonade- smørbrød Ertestuing Løk Appelsin
Blomkål-suppe Focaccia-brød Kiwi
Lasagne Salat Brød Melon
Oste-tallerken Frukt Kjeks Sjokolade-bit
Middag Alternativ 1
Fiskeboller Gulrot Brokkoli Hvit saus Kokt potet
Ovnsstekt kyllingfilet Gratinert tomat Brokkoli Urtesaus Ris
Seibiff Løk Råkost Remulade Kokt potet
Pannekaker Stekt bacon Blåbær-syltetøy Ertesuppe
Dampet kveite Agurksalat Kokt gulrot Sandefjord-smør Kokt potet
Risengryns-grøt Spekeskinke og spekepølse Flatbrød
Ovnsstekt kalvestek Blomkål Brokkoli Fløtesaus Tyttebær-syltetøy Kokt potet
Middag Alternativ 2
Stekte kyllinglår Salat Rømme-dressing med urter Kokt ris
Fiske-grateng Råkost Persille-smør Kokt potet
Kjøttkaker Kålstuing Gulrot Brun saus Tyttebær-syltetøy Kokt potet
Lettsaltet uer Gulrotstuing Erter Eggesmør Kokt potet
Viltgryte Salat Tyttebær-syltetøy Potetmos
Lakseburger Salat Tzatziki Grovt brød
Dampet laksefilet Stekte rot-grønnsaker Ostesaus Fullkorn-spagetti
Dessert
Fruktsalat Vanilje-kesam
Banan
Kirsebær-kompott Fløtemelk
Byggryns-krem Jordbær-saus
Sjokolade-pudding Vaniljesaus
Pavlova med frukt/bær
Karamell-pudding
Sist faglig oppdatert 21.06.2021
Sitere eller gjenbruke? Tekst Bilder Innbyggingslenke
Læringsressurser Menytypene