Slokkemidler i hotell
Et hotell har mange forskjellige typer virksomheter: kontorer, konferansesaler, grupperom, vaskeri, treningssenter, restauranter, kjøkken, områder for IT-virksomhet, gjesterom, resepsjon, korridorer m.m. Derfor er det mange ulike typer branner som kan oppstå på et hotell. Vi må vite hvilke typer slokkemidler som kan brukes for å bekjempe de ulike branntypene.
1. Hva slags håndslokkemidler vil du anbefale å plassere som nærmeste slokkemiddel på følgende steder i hotellet, og hvorfor? Det er mulig med flere alternativer.
Hvor | Type | Hvorfor |
---|---|---|
Kjøkken |
|
|
Dataserver-rom |
|
|
Resepsjon |
|
|
Utenfor gjesterom |
|
|
Administrasjon |
|
|
Konferansefløy |
|
|
2. Vurder fordeler og ulemper med skumapparater sammenliknet med pulverapparater.
3. Hva slags branner skal vi ikke forsøke å slokke med vann?