Hvilken kjøttkake smaker best?
Lag tradisjonelle kjøttkaker etter følgende oppskrift:
Ingredienser
500 g kjøttdeig
13 g salt
3,5 dl helmelk (kald)
20 g potetmel
ønsket krydder
Framgangsmåte
Pass på alle råvarene er kalde.
Bruk en foodprosessor og bland inn saltet i kjøttdeigen.
Spe inn melka.
Smak til med valgfritt krydder.
Form runde kaker med en is-skje eller spiseskje. Stek i stekepanne til de får farge på begge sider. Legg deretter kjøttkakene på et stekebrett, og stek dem i varm ovn i 8 minutter på 180 grader.
Lag tradisjonelle kjøttkaker etter følgende oppskrift:
Ingredienser
500 g kjøttdeig
13 g salt
ønsket krydder
Framgangsmåte
Bruk en foodprosessor og bland inn saltet i kjøttdeigen.
Smak til med samme krydder som i oppgave 1.
Form runde kaker med en is-skje eller spiseskje. Stek i stekepanne til de får farge på begge sider. Legg deretter kjøttkakene på et stekebrett, og stek dem i varm ovn i 8 minutter på 180 grader.
Server en smaksprøve på kjøttkakene laget i oppgave 1 og 2 til ti personer som skal svare på følgende spørsmål:
Hvilken kjøttkake smakte best? Hvorfor?
Hvilken kjøttkake hadde best konsistens? Hvorfor?
Hvilken av kjøttkakene ble vinneren?
Hva mener du er den største forskjellen på et farseprodukt spedd med væske og potetmel og et som ikke er spedd? Er det smak eller konsistens?
Viste smakstesten det samme som du mener?