Pomelo
Pomelo har et fruktkjøtt som er delt inn i lommer mellom kraftige hinner. Disse hinnene er seige, og det anbefales ikke å spise dem. Smaken på fruktkjøttet er frisk, fin og søt, men med en noe tørrere konsistens enn grapefrukt og uten den beske nyansen i smak. De røde variantene er søtere på smak enn de blonde.
Pomelo kan spises naturell eller brukes i forskjellige typer fruktsalat. Den kan serveres til forrett eller spises som et lite mellommåltid. Pomelo har et tørt, deilig fruktkjøtt, men dette egner seg ikke til å presse juice av. Det blir sagt at pomelo er en familiefrukt. Skjær opp det tykke skallet i ca. 3 centimeters striper fra toppen mot bunnen av frukten, ta av skallet halvveis ned, skjær noen hakk i fruktkjøttet, og sett fram frukten på et fat. Nå kan familien plukke av biter av fruktkjøttet som om det var druer på en klase. Hvis skallet ikke er sprøytet, kan det brukes til bakverk eller til produksjon av marmelade.
Pomelo inneholder mineraler og C-vitaminer. Den er kalorifattig og har en anelse av bitterstoffene naringin og kinin.
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
Pomelo skal være ren og fri for sprekker, bløte flekker eller misfarging av fruktkjøttet. Skallet skal være blankt og fast uten mugg. Mindre flekker kan forekomme på skallet, men dette er ofte som resultat av vindstøt under vekstperioden og har ingen betydning for kvaliteten.
10–12 °C. Pomelo har svært god holdbarhet og kan lagres i uker. Holdbarheten kan variere noe mellom de ulike sortene.