Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2)
Oktasaš prográmmafáddán lea:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
Duddjo dása:Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Råvarer og produksjon
Enten du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandler, må du ha god kunnskap om ulike råvarer og tilberedningsteknikker, næringsinnhold og en bærekraftig produksjon.
Desserter
Sukker, smør, fløte, sjokolade, frukt og bær – fantastiske råvarer som kan skape himmelske desserter. De kan tilberedes på ulike vis, serveres varme eller kalde, og de smaker nesten alltid godt.
Varme desserter
Det finnes mange måter å tilberede desserter på. I dette emnet skal vi se på noen av dessertene som serveres varme. Varme desserter serveres gjerne sammen med kalde desserter. En varm bærsuppe smaker for eksempel deilig med litt is eller pisket krem.