Øv deg på å bruke andre metningsgarnityrer
Oppgave 1
Finn ut hva som menes med andre metningsgarnityrer enn potet, og hva "nyere" metningsgarnityrer er.
Finn oppskrifter på diverse "nyere" metningsgarnityrer.
Oppgave 2
Læreren deler klassen inn i tre grupper som forbereder seg ved å finne oppskrifter til hver sin oppgave.
Gruppe 1: Lag en tradisjonell fiskerett med to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.
Gruppe 2: Lag en rett av kyllingbrystfilet, to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.
Gruppe 3: Lag en rett med ytrefilet av okse eller vilt, to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.
Oppgave 3
Hver gruppe presenterer retten de har lagd, for resten av klassen på en buffé. Forklar hvorfor dere valgte det metningsgarnityret dere valgte. Alle skal smake på alle rettene.
Oppgave 4
Vurder de rettene du har smakt på. Hvordan synes du rettene ble uten den tradisjonelle poteten? Er det noen av rettene som fungerte godt uten potet? Savnet du potet i noen av rettene?