Njuike sisdollui
Fágaartihkal

Barnemeny

Barna må også prioriteres i menyplanleggingen. Her skal vi se på hvordan en barnemeny kan utformes.

Barn må prioriteres i menyen

Det er viktig at vi kan tilby mat til alle aldersgrupper. Stadig flere småbarnsforeldre går på restaurant. Barna bør bli tatt på alvor og prioriteres i en meny. Tradisjonelt har utvalget til barn stort sett bestått av pommes frites, hamburgere og pølser. Dette er mat som mange barn liker, men som gir dem liten mulighet til å smake på andre typer mat.

Hvis vi ønsker at barna skal få et positivt forhold til sunn og god mat, må andre retter enn bare pølser inn på menyen. Mange steder tilbyr halv porsjon av de vanlige rettene på menyen. Dette kan være svært positivt, barna får dermed muligheten til å smake på mange ulike typer mat. Vi skal ikke undervurdere barnas smak, ofte liker de mer enn vi tror.

Imidlertid er det mange barn som ikke har de samme smakspreferansene som voksne, og som foretrekker råvarer med renere smaker. Mange restauranter velger derfor å sette opp en egen barnemeny. Rettene til barn bør være passe store. Maten bør ikke være sterkt krydret eller smakt til med sterk vin eller brennevin. Barn kan også være skeptiske til skalldyr og grønnsaker med veldig kraftig smak.

Appeller til barna

Ved utformingen av barnemenyene kan en gjerne være litt kreativ og bruke farger og figurer som appellerer til barn. Mange restauranter har tegnesaker, ballonger og lignende som barna kan aktiviseres med til maten kommer. Barnas retter bør prioriteres slik at de får maten først på bordet.

CC BY-SA 4.0Dán lea/leat čállán Jannike Gausdal.
Maŋemusat ođastuvvon 06/21/2021