Njuike sisdollui
Bargobihttá

Brennevin

I likhet med andre typer vin er brennevin komplekst og omfatter mange forskjellige smaker og varianter. I denne oppgaven skal du jobbe litt med noen av disse.

Oppgave 1. Spørsmål og svar

  1. Hva er brennevin, og hvordan lages det?

  2. Hva er råstoffet til brennevin?

  3. Hva er forskjellen på naturlig brennevin og aromatisert brennevin?

  4. Brennevin blir kalt aqua vitae. Hva betyr det, og hva er opphavet til navnet?

  5. Hva er destillasjon?

  6. Hva heter de to måtene å destillere på, og hva er forskjellen?

  7. Hva er brandy?

  8. Hva ligger i begrepet kaffe avec?

Oppgave 2. Brennevin

Velg fem av brennevinstypene nedenfor. Under hvert brennevin skal du ta med følgende informasjon:

  • hovedråvare

  • historie

  • destillasjonsmetode

  • smak og aroma

  • bilde av flasken og glassene det serveres i

  • beskrivelse av hva det brukes til

  • om produktet lagres på eikefat eller ståltanker

  • hvor mange år produktet lagres før det selges

  • benevnelse på flaske, stedsbestemmelse og eventuelle andre opplysninger du mener er relevante

Du kan velge blant disse brennevinstypene:

  • armagnac

  • grappa

  • calvados

  • vodka

  • gin og genever

  • akevitt

  • rom

  • tequila

  • whisky/whiskey

  • konjakk