Njuike sisdollui

Bargobihtát ja doaimmat

Kost til laktoseintolerante

Flere kunder/brukere/pasienter trenger tilpasset kost grunnet sykdom, allergi eller livsstil. I denne oppgaven skal du få jobbe med kost til laktoseintolerante.
Ulike meieriprodukter som melk, Biola, cottage cheese, yoghurt og Skyr. Foto.

Oppgave 1

Skriv litt om en hvilke endringer du må gjøre med mat som skal serveres til personer med laktoseintoleranse. Hva innebærer dette når du skal lage mat?

Oppgave 2

Lag en dagsmeny med frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Denne menyen skal tilpasses til personer med laktoseintoleranse. Menyen skal være mest mulig variert og inneholde både energigivende næringsstoff, vitaminer og mineraler.

Oppgave 3

Finn oppskrifter og lag bestilling på råvarer til et av måltidene fra oppgave 2. Måltidet skal tilberedes på kjøkkenet og presenteres på en buffé. Måltidet skal inneholde både mat og drikke.

Presenter måltidet og tilpasningene du har gjort, for resten av klassen. La dem få smake.

CC BY-SADán lea/leat čállán Einar Martin Kålen.
Maŋemusat ođastuvvon 06/23/2021

Oahppanresurssat

Laktoseredusert kost