Forebygging og behandling av underernæring
Hvorfor er det viktig å arbeide målrettet med ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten?
Hvordan kan religiøse, kulturelle og ideologiske forhold påvirke kostholdet og ernæringsstatusen til en bruker?
Hvilke observasjoner av en bruker kan fortelle deg om ernæringsstatusen til vedkommende?
Hvordan kan underliggende sykdom og legemiddelbruk påvirke matlyst og ernæringsstatus?
Hvilke andre yrkesgrupper kan du samarbeide med for å forebygge og behandle underernæring?
Gjør dere kjent med "Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring" fra Helsedirektoratet. Hva er kriteriene for
ernæringsmessig risiko
moderat underernæring
alvorlig underernæring
Lag en plakat eller en brosjyre med konkrete tiltak for forebygging og behandling av underernæring på de ulike trinnene i ernæringstrappa.
Guoskevaš sisdoallu
Neahttasiidu čuovvuvaččas helsedirektoratet.no
Observasjonene gir deg informasjon slik at du kan kartlegge brukerens individuelle ressurser og behov.