Hindringer for mikroorganismer - Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2) - NDLA

Hopp til innhold
Oppgave

Hindringer for mikroorganismer

Hygiene på kjøkkenet er viktig. Gjør teorioppgavene og lær deg riktig hygiene i alt du gjør. Både i ditt daglige arbeid på kjøkkenet på skolen, i praksis og når du er hjemme.

Livsbetingelser for bakterier er:

  • oksygen
  • passende temperatur
  • fuktighet
  • pH
  • næring

Teorioppgaver

  1. Hvorfor skal temperaturen i kjøleskapet være under 4 °C?
  2. Hvorfor bør vi vaske hendene ofte?
  3. Hvorfor dekker vi til matvarer under oppbevaring?
  4. Hvorfor må mat som skal holdes varm over tid, ha en temperatur på minst 60 °C?
  5. Hvorfor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
  6. Hvorfor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?
  7. Lag faktaark for de ulike avdelingene på skolens kjøkken. Det skal vise hvordan du kan hindre bakterievekst. Bruk gjerne bilder i tillegg til tekst for å illustrere.
Skrevet av Gro Birgitte Eriksson og Unni Kulhuset Granheim.
Sist faglig oppdatert 07.03.2017