Hopp til innhald

Fagstoff

Vekemeny i institusjon

Når du skal setje opp ein meny til ein institusjon, må du følgje generelle menyreglar, og du må følgje råd frå Helsedirektoratet, som mellom anna omfattar kostråda.
Foto av ein tallerken med steikt laks, kokte poteter, forskjellige sortar grønsaker og ein klatt med rømme.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Her kan du sjå eit døme på ein meny som kan serverast i institusjon, til dømes ein alders- og sjukeheim:

Vekemeny

Veke nr.:

Måndag

Tysdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Laurdag

Søndag

Lunsj-meny

Tomat-suppe
Makaroni
Brød
Eple

Pai med ost og skinke
Salat
Jordbær

Tunfisk-salat
Rund-stykke
Smør
Sjokoladebit

Karbonade-
smørbrød
Ertestuing
Lauk
Appelsin

Blomkål-suppe
Focaccia-brød
Kiwi

Lasagne
Salat
Brød
Melon

Oste-tallerken
Frukt
Kjeks
Sjokolade-bit

Middag
Alternativ 1

Fiskebollar
Gulrot
Brokkoli
Kvit saus
Kokt potet

Omnsteikt kyllingfilet
Gratinert tomat
Brokkoli
Urtesaus
Ris

Seibiff
Lauk
Råkost
Remulade
Kokt potet

Pannekaker
Steikt bacon
Blåbær-syltetøy
Ertesuppe

Dampa kveite
Agurksalat
Kokt gulrot
Sandefjord-smør
Kokt potet

Risgraut
Spekeskinke og spekepølse
Flatbrød

Omnsteikt kalvesteik
Blomkål
Brokkoli
Fløytesaus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet

Middag
Alternativ 2

Steikte kyllinglår
Salat
Rømme-dressing med urter
Kokt ris

Fiske-grateng
Råkost
Persille-smør
Kokt potet

Kjøttkaker
Kålstuing
Gulrot
Brun saus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet

Lettsalta uer
Gulrotstuing
Erter
Eggesmør
Kokt potet

Viltgryte
Salat
Tyttebær-syltetøy
Potetmos

Lakseburgar
Salat
Tzatziki
Grovt brød

Dampa laksefilet
Steikte rot-grønsaker
Ostesaus
Fullkorn-spagetti

Dessert

Fruktsalat
Vanilje-kesam

Banan

Kirsebær-kompott
Fløytemjølk

Byggryns-krem
Jordbær-saus

Sjokolade-pudding
Vaniljesaus

Pavlova med frukt/bær

Karamell-pudding

CC BY-SASkrive av Unni Kulhuset Granheim.
Sist fagleg oppdatert 21.06.2021

Læringsressursar

Menytypane