Vekemeny i institusjon Når du skal setje opp ein meny til ein institusjon, må du følgje generelle menyreglar, og du må følgje råd frå Helsedirektoratet, som mellom anna omfattar kostråda.
Vis kompetansemålHer kan du sjå eit døme på ein meny som kan serverast i institusjon, til dømes ein alders- og sjukeheim:
Veke nr.:
Måndag
Tysdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Laurdag
Søndag
Lunsj-meny
Tomat-suppe Makaroni Brød Eple
Pai med ost og skinke Salat Jordbær
Tunfisk-salat Rund-stykke Smør Sjokoladebit
Karbonade- smørbrød Ertestuing Lauk Appelsin
Blomkål-suppe Focaccia-brød Kiwi
Lasagne Salat Brød Melon
Oste-tallerken Frukt Kjeks Sjokolade-bit
Middag Alternativ 1
Fiskebollar Gulrot Brokkoli Kvit saus Kokt potet
Omnsteikt kyllingfilet Gratinert tomat Brokkoli Urtesaus Ris
Seibiff Lauk Råkost Remulade Kokt potet
Pannekaker Steikt bacon Blåbær-syltetøy Ertesuppe
Dampa kveite Agurksalat Kokt gulrot Sandefjord-smør Kokt potet
Risgraut Spekeskinke og spekepølse Flatbrød
Omnsteikt kalvesteik Blomkål Brokkoli Fløytesaus Tyttebær-syltetøy Kokt potet
Middag Alternativ 2
Steikte kyllinglår Salat Rømme-dressing med urter Kokt ris
Fiske-grateng Råkost Persille-smør Kokt potet
Kjøttkaker Kålstuing Gulrot Brun saus Tyttebær-syltetøy Kokt potet
Lettsalta uer Gulrotstuing Erter Eggesmør Kokt potet
Viltgryte Salat Tyttebær-syltetøy Potetmos
Lakseburgar Salat Tzatziki Grovt brød
Dampa laksefilet Steikte rot-grønsaker Ostesaus Fullkorn-spagetti
Dessert
Fruktsalat Vanilje-kesam
Banan
Kirsebær-kompott Fløytemjølk
Byggryns-krem Jordbær-saus
Sjokolade-pudding Vaniljesaus
Pavlova med frukt/bær
Karamell-pudding
Sist fagleg oppdatert 21.06.2021
Sitere eller gjenbruke? Tekst Bilete Innbyggingslenke
Læringsressursar Menytypane