Om fagetFagstoffet til kokk- og servitørfag er revidert i samsvar med fagfornyinga (LK20).
Råvarer og produksjonUansett om du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandlar, må du ha god kunnskap om råvarer, tillagingsteknikkar og berekraftig produksjon.
Kosthald og ernæringGod og riktig ernæring er avgjerande for vekst, utvikling, trivsel og god helse.
Meny, drikke og sensorikkEit godt måltid består av mat og drikke som er nøye sette saman, og der det er ein fin balanse mellom grunnsmakane.
Servering og gjestebehandlingSom servitør må du ta deg av gjestene på ein profesjonell måte, yte god service og gi dei ei minnerik oppleving.
Kalkulasjon og svinnI dette emnet lærer du korleis vi utarbeider ulike typar kalkylar, og korleis vi deler inn kostnadene.
Mat og kulturMaten er ein viktig kulturberar i alle samfunn, og vi lèt oss inspirere av matkulturen i andre land.
FerskvarehandlarEin ferskvarehandlar omarbeider og sel fisk, skaldyr, kjøt, delikatesser, varmmat, ost og bakarvarer.
Hygiene og mattryggleikVi kan skilje mellom ulike former for hygiene. Felles for dei alle er at vi kjempar mot mikroorganismane.