Svinn i praksisbedrifta - Forretningsdrift (SR-SRL vg2) - NDLA

Hopp til innhald
Oppgave

Svinn i praksisbedrifta

Svinn er tap av ressursar, og svinn fører dermed til dårlegare lønnsemd for bedrifta. Alle tilsette kan vere med på arbeidet med å minimere svinn. Som praksiselev kan du kanskje bidra med nye innspel på kva som er svinnkjelder i praksisbedrifta.

Oppgåve

  1. Innleiing: Fortel om praksisbedrifta.

  2. Innhald: Kva er svinn og svinnkjelder? Bruk illustrasjonen "Svinnhjulet" til å fortelje om aktuelle svinnkjelder i praksisbedrifta di. Dersom de har personalrom eller kantine, må du òg vurdere om matsvinn kan vere eit problem.

  3. Svinn og berekraft: Kvifor er det viktig at alle bedrifter vurderer svinnkjeldene sine?

  4. Tiltak mot svinn: Kva tiltak mot svinn i praksisbedrifta vil du foreslå?

  5. Avslutning: Summer opp kva svinnkjelder praksisbedrifta har, og kva tiltak du foreslår mot svinn.

Tips til lærar

Oppgåva kan løysast skriftleg som ein rapport eller som ei munnleg framføring.

Skrive av Cecilie Lund.
Sist fagleg oppdatert 03.06.2021