Hopp til innhald

Denne mappa er delt av ein fagperson, og inneheld fagstoff, oppgåver og lenker til tekster frå både NDLA og andre nettstader. Logg inn på Min NDLA for å kopiere mappa eller lagre lenka.

Meny

  1. Øl har teke opp konkurransen med vin om å vere det perfekte følgjet til mat.

  2. Når du skal servere eller selje mat til andre, må du vite korleis du skal merke varene rett, slik at kundane får den informasjonen dei treng.

  3. Når du skal komponere ein rett som harmonerer og gir ei god smaksoppleving, er det fleire ting du må tenkje på.

  4. Føremålet med å planleggje ein meny er at gjesten skal få dekt behova sine for mat på ein ernæringsmessig, økonomisk og sensorisk riktig måte.

  5. Når du skal lage mat til fleire, kan det vere greitt å vite kor mykje du skal rekne per person av kvar enkelt råvare.

  6. Ein vellykka kombinasjon mellom mat og vin kan heve eit måltid. For å skape ein god kombinasjon er det viktig å ha kunnskap om nokre generelle prinsipp.

  7. Kva er ein berekraftig meny? Og kva må vi tenkje på for å kunne servere mat som er både god og berekraftig, utan at vi aukar kostnadene?

  8. Når du skal komponere ein meny med fleire rettar, er det mange ting å tenkje på for at samansetjinga skal bli vellykka.

  9. Ifølgje alkohollova er ei bedrift med alkoholservering òg pliktig til å ha eit rimeleg utval av alkoholfrie drikkevarer.