Hopp til innhold

Fagstoff

Yrker i produksjonsprosessen

Her møter du noen yrkesutøvere som jobber i mediebransjen. De har ulike roller og arbeidsoppgaver i produksjonsprosessen.

På jobb i Fædrelandsvennen

Vi følger journalist Birgitte Klækken på morgenmøtet i redaksjonen, blir med henne ut på reportasjeoppdrag og ser hvordan hun skriver ut saken og tilpasser den til sideoppsettet i morgendagens avis.

På jobb i Popsalongen

I 2010 fulgte vi programleder Siri Knudsen og lydtekniker Helgar Torgvær på jobb i radioprogrammet Popsalongen. Popsalongen var et tre timers magasinprogram på NRK P3.

Vaktsjef radio i NRK Hordaland

Leif Kjartan Bjørsvik forteller om jobben som "vaktsjef radio" hos regionradioen NRK Hordaland.

Gravejournalist i Brennpunkt

Bli med Tarjei Leer-Salvesen på jobb som researcher i Brennpunkt i NRK.

På jobb i To fotografer

Fotografering av barn, konfirmanter og brudepar er vanlige oppdrag når du jobber som fotograf. Vi fulgte Liv Unni på jobb i firmaet To fotografer.

En dag hos reklamefotografen

Vi følger reklamefotografen Espen Nersveen "bak kulissene" i arbeidet med modeller, fotografering og etterbehandling av reklamebilder.

På jobb i reklamebyrået Reaktor

Møt medarbeiderne i reklamebyrået Reaktor: byrålederen, tekstforfattere, grafiske designere og filmprodusenter.

Kommunikasjonssjef

Hensikten med informasjons- og samfunnskontakt i en frivillig organisasjon er å fortelle hva man driver med og skape en positiv holdning til organisasjonen i befolkningen.

Filmregissør

Et møte med regissøren Hans Petter Moland under filminnspillingen av En ganske snill mann gir oss et innblikk i hverdagen til norske filmskapere.

CC BY-SASkrevet av Ragna Marie Tørdal.
Sist faglig oppdatert 09.05.2018

Læringsressurser

Produksjon og analyse