Hopp til innhold

Fagstoff

Korn og frø som metningsgarnityr

Ikke et vondt ord om verken poteter, pasta eller ris, men det kan være gøy å variere metningsgarnityret litt og tilføre retten andre smaker og konsistenser.
En salat av beter og quinoa. Foto.

Couscous, bulgur, polenta, quinoa, byggryn og perlespelt er eksempler på ulike produkter av korn og frø som kan brukes som alternativer til de tradisjonelle metningsgarnityrene.

Tilfør smak

De fleste korn- og frøtypene smaker ikke så mye i seg selv, og bør derfor tilføres smak. Det kan du gjøre ved å koke dem i kraft, løk og krydder, eller ved å tilsette urter, krydder, grønnsaker og dressinger etter kokingen.

Næringsinnhold

Mange av disse korn- og frøproduktene er sunne alternativer til både ris, pasta og poteter, siden de inneholder mye fiber og protein.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 03.08.2021

Læringsressurser

Belgfrukter og korn