Øv deg på å bruke andre metningsgarnityrer
Finn ut hva som menes med andre metningsgarnityrer enn potet, og hva "nyere" metningsgarnityrer er.
Finn oppskrifter på diverse "nyere" metningsgarnityrer.
Læreren deler klassen inn i tre grupper som forbereder seg ved å finne oppskrifter til hver sin oppgave.
Gruppe 1: Lag en tradisjonell fiskerett med to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.
Gruppe 2: Lag en rett av kyllingbrystfilet, to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.
Gruppe 3: Lag en rett med ytrefilet av okse eller vilt, to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.
Hver gruppe presenterer retten de har lagd, for resten av klassen på en buffé. Forklar hvorfor dere valgte det metningsgarnityret dere valgte. Alle skal smake på alle rettene.
Vurder de rettene du har smakt på. Hvordan synes du rettene ble uten den tradisjonelle poteten? Er det noen av rettene som fungerte godt uten potet? Savnet du potet i noen av rettene?