Druesorter
I denne oppgaven skal du lage en presentasjon av to druesorter: én hvit og én rød. Presentasjonen skal du holde for resten av klassen, slik at de andre elevene lærer om dine druesorter.
Presentasjonen skal inneholde
bilde av druene
smak og lukt på druene
hvilke viner druene egner seg til / brukes til å lage
om druene brukes til endruevin eller flerdruevin
hvilke land druene dyrkes i
hvilket klima druene trives best i
kjennetegn på druene (farge, tanniner, størrelse, tykt/tynt skall)
om druene passer til lagringsvin
Du blir vurdert med karakter. Grunnlaget for vurderingen er presentasjonsteknikk, faglig innhold og om du har svart på spørsmålene.
Rød | Hvit |
---|---|
Syrah | Sémillon |
Merlot | Chardonnay |
Gamay | Gewürztraminer |
Tempranillo | Riesling |
Cabernet sauvignon | Chenin blanc |
Sangiovese | Pinot gris |
Zinfandel | Alvarinho |
Nebbiolo | Assyrtiko |
Pinot noir | Glera |
Garnacha | Grüner Veltliner |
Cabernet franc |