Hopp til innhold
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Årsplan kokk- og servitørfag

Her finner dere forslag til tverrfaglig årsplan for kokk- og servitørfag.

En jente og en gutt i kokkeuniform står foran grytene inne på et kjøkken. Foto.

En fagarbeider innen kokk- og servitørfag trenger helhetlig kompetanse for å utøve yrket og en forståelse av at det er en sammenheng mellom kompetansemålene i de to fagene – alt henger sammen.

Temaene kan derfor ha innhold og arbeidsoppgaver som dekker flere av kompetansemålene på tvers av de to programfagene. Vi håper planen kan være til inspirasjon! Last gjerne ned og tilpass den til din elevgruppe og ditt miljø.

Det er mulig å trykke på de ulike emnene under fagene, disse inneholder lenker. Lenkene fører deg til fagartikler og oppgaver i det aktuelle emnet på ndla.no. Trykker du på kompetansemålene, vil lenken føre deg til Utdanningsdirektoratets nettsider og kompetansemålene i faget.

Filer

Nyttige ressurser hos NDLA

NDLA har laget tverrfaglige ressurser som kan være nyttige ved skolestart og gjennom hele året. En av ressursene er Verktøykassa. Her finner du mange fagartikler og oppgaver knyttet til en god skolestart og hvordan skape et trygt og utviklende skolemiljø. Du finner også mange andre gode tips og råd her.

Forslag til samarbeid med fellesfag

Samfunnskunnskap, norsk og kroppsøving har kompetansemål som gjør det mulig å samarbeide om ulike prosjekter i løpet av året. Et tips er å gå gjennom kompetansemålene i disse fagene og samarbeide med fellesfaglærere og lage ulike prosjekter som dere kan gjennomføre i alle fagene.

Sist oppdatert 11.08.2021
Tekst: Siv Stai og Jannike Gausdal (CC BY-SA)

Læringsressurser

Om faget

Fagstoff

  • SubjectMaterialFagstoff

    Årsplan kokk- og servitørfagDu er her