Kutteteknikk: løk, potet og hodekål - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Film og filmklipp

Kutteteknikk: løk, potet og hodekål

Ved å lære deg de grunnleggende kutteteknikkene vil du jobbe raskt og effektivt, og maten vil se bra ut. De fleste grønnsaker kan både formes og kuttes på ulike måter, og i disse filmene blir du kjent med de vanligste metodene.

Kutteteknikk for løk

Her får du se hvordan du kan kutte løken i skiver, båter og terninger.

Video: Jarle Sten Olsen / CC BY-ND 4.0

Kutteteknikk for hodekål

Hodekål med sine tynne blad egner seg godt til å kutte i chiffonade og til å stikke ut figurer av.

Video: Jarle Sten Olsen / CC BY-ND 4.0

Kutteteknikk for potet

I denne filmen får du se hvordan du kan forme små, fine kuler av poteten, og hvordan du kan kutte fine sylindere.

Video: Jarle Sten Olsen / CC BY-ND 4.0
Skrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 29.04.2022