Kontrollspørsmål om skjell - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Oppgave

Kontrollspørsmål om skjell

Etter å ha jobbet med temaet om skjell kan du teste deg selv ved å svare på disse spørsmålene.

Blåskjell

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av blåskjell?
  2. Hvordan klargjøres blåskjell før koking?
  3. Hvordan kokes blåskjell?
  4. Hvordan renser vi blåskjell etter koking?
  5. Hvordan vurderes kvaliteten på blåskjell?
  6. Nevn noen måter å servere blåskjell på.

Kamskjell

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av kamskjell?
  2. Forklar hvordan du går fram når du skal åpne og behandle et kamskjell.
  3. Nevn noen måter å servere kamskjell på.

Østers

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av østers?
  2. Beskriv hvordan østers klargjøres for servering.
  3. Nevn noen måter å servere østers på.
Skrevet av Terje Røssland.
Sist faglig oppdatert 31.03.2020