Pepino
Underveis i modningsprosessen skifter umoden pepino farge fra grønnhvit til gul. Fruktkjøttet er gult, saftig og mykt, som oftest helt uten kjerner. Skulle det forekomme kjerner, kan de spises. Smaken er deilig og aromatisk og kan minne om en blanding av pære, aprikos og melon.
Pepino er god å spise naturell. Den kan kuttes i båter og serveres sammen med røkt skinke eller spekemat. Frukten kan deles i to, og hulrommet i midten fylles med biter av jordbær og kiwi med litt portvin og serveres til dessert. Den kan også kuttes i biter og tas med i fruktsalat. Umoden pepino kan brukes som grønnsak.
Pepino er kalorifattig. Den inneholder noe A- og C-vitaminer, og noe jern. Vi har ingen fullstendig næringstabell for pepino.
Pepino skal være fast uten bløte flekker eller tegn til mugg eller sprekker i skallet. Moden pepino gir lett etter for trykk og er gul med lilla striper.
4–6 °C. Pepino har ganske god holdbarhet og kan holde seg i flere uker. Holdbarheten er noe avhengig av modningsprosessen. Pepino har lett for å få støtskader. Den bør derfor behandles forsiktig.