Skip to content
Films and Film clips

Butterdeig

En butterdeig er en lagdelt deig hvor hoveddeigen ikke inneholder gjær. Det er lagdelinga mellom smør og deig som gjør at produktet hever seg. I en butterdeig kjevler og bretter vi slik at man har omtrent 256 lag med deig/smør.

Butterdeig

Framgangsmåte

  • Bland forsiktig sammen alle ingrediensen med eltemaskin, tresleiv eller for hånd.
  • Sett deigen på kjøl, og la den stå der mens du klapper smøret til en firkant.
  • Kjevle så deigen til en firkant som er litt større enn smøret.
  • Brett inn smøret slik at det er like mye deig under smøret som over.
  • Kjevle deretter deigen slik at du kan brette deigen i fire lag.
  • La deigen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
  • Ta ut deigen og gjenta prosedyren tre ganger.
  • Deigen blir best å jobbe med om den får hvile til neste dag på kjøl.