Skip to content

Tasks and Activites

Forskjellige typer tilpasset kost

Flere kunder/brukere/pasienter trenger tilpasset kost på grunn av sykdom, allergi eller livsstil. I denne oppgaven skal du få jobbe med mat med tilpasset konsistens.
Erter moses med stavmikser. Foto.
Open image in new window

Oppgave 1

Skriv litt om hvilke endringer du må gjøre med mat som skal serveres til personer som trenger tilpasset konsistens. Hva innebærer dette når du skal lage mat?

Oppgave 2

Lag en plan over måltider med tilpasset konsistens. Her skal det være tilpasset kost til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Kosten skal være mest mulig variert og inneholde både energigivende næringsstoff, vitaminer og mineraler.

Oppgave 3

Finn oppskrifter og lag bestilling på råvarer til et av måltidene fra oppgave 2. Måltidet skal tilberedes på kjøkkenet og presenteres på en buffé. Måltidet skal inneholde både mat og drikke.

Presenter måltidet og tilpasningene du har gjort, for resten av klassen. La dem få smake.

Tre unge jenter sitter sammen og spiser lunsj. På bordet er det brød, pålegg, yoghurt, frukt og grønt. Foto.
Open image in new window

CC BY-SAWritten by: Einar Martin Kålen.
Last revised date 06/23/2021

Learning content

Kost ved ulike diagnoser og tilstander